El Centre Obert arriba a la majoria d'edat


  • Comparteix:

susanna.pellicer

Susanna Pellicer


Publicat: el 7/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana es compleix un aniversari que per a la majoria de persones passarà desapercebut però del que volia fer referència. Es tracta del Centre Obert, que farà 18 anys, i per tant, arribarà a la seva majoria d'edat.

I què és el centre Obert? És un lloc on nens i nenes de sis a 12 anys hi van quan acaben les classes a les seves escoles. És un espai de continuïtat perquè un cop acaben les classes els infants puguin tenir un espai on compartir els deures, on poder millorar les habilitats socials i educatives, i no estar sols a casa, mentre els pares estan a la feina. Estan al càrrec d'un grup de monitors que porten a terme diferents tipus d'activitats o programes que van des del lleure fins a l'estudi, entre altres. Els infants hi poden estar un màxim de dos cursos i un parell de cops a la setmana.

És un servei que va crear l'Ajuntament ara farà 18 anys, i que podem afirmar amb satisfacció que ha estat de gran ajuda per a molts infants, que, gràcies a aquesta petita empenta han pogut tirar endavant el seu projecte de vida. I no solament es treball amb els infants, sinó amb els pares i mares i fent activitats plegats. Podríem dir que l'objectiu del centre obert és aconseguir que els nens i les nenes s'ho passin bé, tot fent activitats que els ajudin a viure experiències. És un espai on els infants aprenen a compartir i a col·laborar amb els altres, a acceptar-los i a estimar-los, tot fent coses (la major part del temps) interessants i divertides. Les educadores treballen al costat de les famílies perquè els nens i nenes aprenguin a ser autònoms i responsables, amb una educació en valors socials i interculturals, fomentant hàbits saludables i facilitant oportunitats perquè participin, s'integrin i puguin millorar el seu entorn.

Una gran tasca que vull aprofitar per agrair i encoratjar-los a seguir endavant, són un gran exemple. Alguns ex-alumnes del centre obert són ara voluntaris que hi van a llegir, a ajudar a fer deures, a ensenyar batukada o a jugar-hi a pilota amb els infants.

Són aquests projectes que 18 anys després ajuden a donar encara més sentit als valors personals i a la capacitat que tenim de transmetre generació rere generació l'aprenentatge de la vida. Moltes felicitats i per molts anys més.

SUSANNA PELLICER és tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.