Una alcaldessa i quatre prioritats


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 8/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui a Sant Cugat inaugurem alcaldessa, sols puc fer que desitjar-li sort i molts encerts, la veritat és que ho necessitarà perquè li ha quedat un panorama desolador. Tothom li marxa. Haurà de fer el que pot amb el que té. Nosaltres li demanarem que posi aquest esforç en 4 àmbits que per nosaltres són prioritaris.

En primer lloc la participació ciutadana, per fer-ho bé cal que aprofiti les estructures actuals. Aprofitar el teixit social, que a la nostra ciutat és fort. Exercir la participació des d'allò que funciona i existeix, que és col·lectiu, no individual.

La segona prioritat per a nosaltres és el bon govern i la transparència. Aquí hi ha molta feina a fer per modernitzar però sobretot per apropar la institució a la ciutadania. Hereta la sospita del com i el qui van facilitar el 3% confirmat per la justícia.

També la lluita contra l'elitització i la defensa del dret a l'habitatge. De totes les dades de balanç municipal des del 2011, a l'equip de govern se'ls oblida de posar l'evolució del preu de l'habitatge. El preu de lloguer l'any 2011 era d'11,4 euros i l'any 2018 hem arribat a 14,23 euros. Això vol dir que l'any 2011 un pis de 70 metres quadrats costava 770 euros i ara en costa més de 1000.

Què necessitem? Inversió en habitatge. I després necessitarem encara més inversió en habitatge. També necessitem suport i assessorament a llogateres. Donar suport a alternatives d'habitatge, com la masoveria urbana -fa molts anys que en parlem, tenim un projecte en marxa i s'està eternitzant-, o la cessió d'ús a cooperatives. Fer un front comú contra la LAU buscant altres aliances en moviments socials o en altres municipis. O mesures de veïnització i no d'espectacle i cartó-pedra. Parlar dels usos de l'espai públics i fomentar negocis que fan centralitat, tal com el nostre grup ha proposat en una moció en el proper ple.

I finalment però no menys important, el medi ambient, aquí seguim sense full de ruta. Sense un pla de sostenibilitat o agenda 2030. Sense mesures valentes pel que fa a la política energètica. S'han fet coses, sí. Però sovint s'oblida que no és sostenible tot el que és verd. De vegades fins i tot vol dir el contrari.

Nosaltres hem demanat a la nova alcaldessa que faci ciutat amb qui la imagina diferent, perquè a totes ens agrada viure a Sant Cugat, és on hem triat viure, on treballem o on estimem, i és on ens volem quedar.

Cal que codecideixi i la ciutat i ho faci amb pensionistes, llogateres, feministes, usuaris de la bici i del transport públic, amb entitats culturals, socials, veïnals...

Sant Cugat no és seva, ni del seu govern, ni de CiU ni del PDeCAT, és de totes i tots nosaltres, esperem que estigui a l'altura del moment i de la ciutat.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.