Què és i què no és la perspectiva de gènere


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 5/oct/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A vegades les persones que ens dediquem a la política fem servir paraules que no entén ningú. Sempre hi ha uns il·luminats que abans que ningú comencem a fer ús de paraules estranyes com 'sostenibilitat' i 'tarifació social', que ara tothom entén però que al principi tothom ens prenia per bojos.

'Pressupostos amb perspectiva de gènere' seria un d'aquests casos. Ara fins i tot el govern municipal de Convergència ho fa servir. És curiós quan el febrer de 2017 van intentar dissoldre una moció que ho proposava per tal de no fer-ho... Suposo que al final no era tan mala idea.

Però, ai las! Com amb molts d'aquests conceptes innovadors, quan no saps de què va corres el risc de fer-ho malament. Ja ens va passar amb la tarifació social, ara tenim un sistema d'ajuts i subvencions que sí, ajuden a qui té menys capacitat econòmica, però no fan pagar més a qui més té... i això és una clau de volta important.

Ara ens passa amb la perspectiva de gènere. L'equip de govern decideix fer un informe que analitza el pressupost de l'any anterior, però es deixa de fer-ne unes conclusions, de preveure un equip que estableixi una metodologia pròpia, d'obligar que a partir d'ara tots el pressupost de cada any ho incloguin...

Jo ja entenc que no es pot fer tot de la nit al dia. Però potser procurar de fer-les bé en lloc de quedar-se amb el titular seria bona idea.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.