Ajupim-nos i escoltem-los


  • Comparteix:

sandra.casat

Sandra Casat


Publicat: el 18/nov/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El proper 20 de novembre es commemora el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

Com cada any, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya ha elaborat un manifest. Enguany es centra en diferents temàtiques com la igualtat, la salut, l'educació de qualitat, l'acció climàtica i la sostenibilitat. A mi em remou la igualtat, i és que si no ens veiem com a iguals, no podrem assolir les propostes que afavoreixin a tothom i si seguim pensant que uns estem per sobre dels altres, serem poc capaços i capaces de treballar plegades cap a un objectiu comú.

Els infants en saben molt de treballar en equip sense buscar les diferències, només cal veure les grans construccions que es fan als patis amb quatre caixes de fruita o com juguen plegats sense importar-los el color de la pell, gènere o llegua que parlen.

Hi ha un moment en què arriba la influència de les persones adultes i la pressió social i tot això comença a dibuixar-se diferent; aleshores jo em pregunto: en comptes de només definir els seus drets, podem ajupir-nos, escoltar-los i jugar? Podem escoltar-los i posar-los els mitjans per assolir els seus objectius? Crec que aleshores millorarà força la nostra vida.

SANDRA CASAT és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.