UNS NOUS PRESSUPOSTOS PER UNS NOUS TEMPS


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch


Publicat: el 9/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el ple municipal d'ahir vam aprovar els pressupostos del 2020. Són els primers pressupostos del govern del canvi, després de 32 anys de governs conservadors i de dretes.

Són uns pressupostos que aborden amb garanties les tres emergències que ens vam plantejar solucionar quan vam entrar a govern:
- L'emergència de l'habitatge assequible;
- L'emergència social; i
- L'emergència climàtica

Són un pressupostos expansius que creixen gairebé un 13% amb un increment de 17 milions d'euros. Malgrat tot, hem d'afirmar que no són els pressupostos que ens hagués agradat presentar. Com tots sabeu, des del mes de març estem immersos en una crisi, primer sanitària i ara econòmica, social i ciutadana, que ningú podia preveure i que estem obligats a fer-hi front d'una manera contundent. Hem hagut de redefinir les prioritats.

En aquest sentit, són uns pressupostos pensats per a fer front a aquesta crisi. Conseqüentment, dels 149 milions d'euros totals (162 milions d'euros si comptem amb les empreses i organismes), els àmbits als que hi destinarem més recursos són: Serveis socials, habitatge, promoció econòmica i ocupació i ensenyament. En aquest sentit i durant aquest any 2020, ja hem efectuat diverses modificacions pressupostàries per fer front a inversions, despeses de redacció de projectes d'obres i de planejament, adquisició de béns i serveis, i disposar de recursos per poder aplicar mesures per mitigar els efectes de la crisi de la Covid-19 que sumen un total de 7,5 milions d'euros.

Val la pena assenyalar l'aportació de més de 8 milions d'euros a l'empresa municipal d'habitatge PROMUSA per diferents conceptes per pal·liar amb l'emergència de l'habitatge. Aquest va ser un dels nostres compromisos electorals i ara fem un gran esforç per mantenir-lo.

Per altra banda, un dels objectius principals és la reactivació econòmica. Aquest apartat creix un 57% en relació al 2019 amb un increment de 4,6 milions d'€.
També una de les prioritats és reforçar els serveis municipals dotant-los del personal necessari i indispensable que hauran d'atendre les noves necessitats de la societat santcugatenca, gestionant-los amb excel·lència i rigor.

Les persones i les entitats també són una altra prioritat. La vida associativa és una de les riqueses de la nostra ciutat. Per aquest motiu, hem incrementat un 5,5% l'àrea amb aquesta finalitat.

Finalment, reiterar que aquest pressupost garanteix el nostre compromís de la lluita contra l'emergència climàtica amb una gran quantitat de mesures específiques entre les que destaquem la implantació de la Zona de Baixes Emissions, l'extensió i millora de carrils bicicleta, les mesures a favor de la mobilitat sostenible i la recent creada Anella Verda.

En resum, són uns nous pressupostos per uns nous temps, d'expansió i alhora pensats per resoldre la profunda crisi econòmica i social en la què estem immersos. Són uns bons pressupostos. Els pressupostos del canvi que Sant Cugat necessita.

FRANCESC DUCH és portaveu del grup municipal d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.