La dignitat en un contenidor


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolrà

Jurista i representant del PSC al consell de barri de les Planes


Publicat: el 8/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si anéssim pel carrer preguntant als santcugatencs què volen per a la seva ciutat, una de les respostes més comunes, de ben segur, seria que volen viure en una ciutat neta en un espai públic de qualitat. I si els preguntéssim el perquè, més d'un ciutadà respondria que està pagant els seus impostos també per això.

Sant Cugat és una ciutat diversa territorialment. Una ciutat extensa que articula diversos districtes i barris. Des del PSC, vam defensar al govern i defensem ara, com a principal partit de l'oposició, que tots els ciutadans mereixen gaudir d'un espai públic endreçat visquin on visquin.

Jo visc a les Planes. Un districte amb poca densitat de població (i, per tant, amb poc pes electoral), amb una orografia complicada i amb necessitats particulars. També amb una dinàmica electoral pròpia, perquè, vull recordar, el partit que lidera el govern municipal va ser cinquè a les eleccions municipals al districte, per darrere, fins i tot, de Vox.

Un districte que, amb raó, massa vegades s'ha sentit oblidat. Amb José Gallardo com a regidor de Serveis Urbans a l'anterior mandat, ho vam començar a revertir després de dècades de desinversió i de projectes encallats. Espero que l'actual govern segueixi amb el camí que vam començar a traçar.

En aquestes línies, només vull fer una petició. Que es respecti la dignitat dels veïns. I aquesta dignitat passa per tenir un barri net. Estem anant enrere. No és que no estiguem avançant: és que estem retrocedint.

De ben segur que hi ha múltiples causes (senglars, algun incívic, el fort vent...), però els veïns no ens mereixem que els voltants dels contenidors estiguin tan bruts. Vidres (en ple Parc Natural de Collserola), residus, fins i tot, avui he vist un contenidor a terra. Tot això més enllà del mal estat de molts contenidors.

Aquesta situació es repeteix tant a les Planes centre com a barris del districte com Can Cortés. Som santcugatencs, paguem els nostres impostos i hem d'exigir un barri net. És el mínim.

Des del PSC estenem la mà al govern de Junts i ERC en cas que volguessin endegar un pla de ciutat per a garantir un espai públic de qualitat. No es tracta de cercar culpables, sinó de cercar solucions. Si hi podem ajudar, ens hi trobarem.

Perquè no hi pot haver veïns que se sentin abandonats. Perquè la dignitat, de vegades, es troba senzillament en el fet que uns contenidors i el seu entorn romanguin en bon estat.

Marc Tolrà és jurista i representant del PSC al consell de barri de les Planes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.