Preservar el model de poble de Valldoreix


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet

Vocal de la CUP de Valldoreix


Publicat: el 1/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament gairebé tots els grups polítics portem al programa la modificació del Planejament per poder fer habitatges Bi-familiars en les zones Unifamiliars. Zones 20a/10 i 20a/11. A tots o a la gran majoria ens agrada el model urbanístic de Valldoreix, de 'ciutat jardí' amb habitatges aïllats amb un únic volum de construcció de planta baixa i un o dos pisos. I el volem preservar. De tots és conegut el problema real que patim a Valldoreix, sobretot la gent jove que es vol emancipar i no es pot quedar a viure a Valldoreix, ja que no hem estat capaços de generar habitatges assequibles.

Són diversos els motius que ens impulsen a treballar per la proposta:

  • Per donar legalitat a una situació que a hores d'ara ja s'està produint. Som conscients de la quantitat de casos que es donen d'un segon habitatge en zones unifamiliars
  • Perquè els models familiars han estat canviants en els darrers temps. I és l'urbanisme que s'ha d'adaptar a les persones i les necessitats socials i no a l'inrevés.
  • Per fer possible un acompanyament en habitatges molt grans quan els progenitors es queden sols a l'habitatge. Pensem que el model d'habitatge Unifamiliar en la zona més comuna de Valldoreix, la zona 20a/10, és de poder construir fins a 450 m² (sense comptar garatge si està a planta soterrani) en una parcel·la de 600 m2.
  • Perquè aquest lloguer pot aportar uns ingressos extres que ajuden al manteniment dels habitatges.
  • Per la manca d'habitatges de lloguer que estem patint i que expulsa als nostres fills de Valldoreix.

    Serà fonamental que aquest segon habitatge sigui obligatòriament de lloguer sense poder fer escripturació horitzontal. Sigui de HPO o lliure, però sempre de lloguer. L'escripturació horitzontal obriria la porta a l'especulació, doncs la posada a la venda d'aquest segon habitatge o la construcció de nous habitatges bi-familiars per la venda està totalment en contra de l'objectiu que es pretén perquè hi hagi més habitatges de lloguer a Valldoreix, amb unes dimensions menors i per tant més assequibles. No és el mateix un model bifamiliar on el segon habitatge ha de ser de lloguer que un model bifamiliar on es puguin vendre els dos habitatges. I aquest augment d'habitatges no ha d'implicar directament una major densificació, doncs com hem comentat línies amunt els models familiars han canviat. En el mateix espai que abans podia viure una família amb 6 o 7 membres, possiblement ara viurien els mateixos però en dos habitatges.

    Xavier Humet és vocal de la CUP al govern de l'EMD de Valldoreix


    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.