Banc del temps


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 24/ago/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'ha agradat llegir aquests últims dies a la premsa santcugatenca l'existència, que desconeixia, de l'anomenat Banc del Temps.

Sembla que el Banc del Temps ha estat capaç de permetre que s'intercanviessin, durant l'any 2007, 340 hores de serveis mutus. És a dir que la persona que per exemple té coneixements d'anglès, l'intercanvia amb aquell que té coneixements de guitarra. A partir d'aquí hi ha una unitat bàsica que és l'hora, amb la qual un presta drets i fins hi tot de vegades no al que li presta sinó a través d'intercanvis que es fan mitjançant grups.

Tinc la impressió que això dignifica molt la vida social i també perquè no dignifica la vida econòmica. La vida econòmica l'hauríem d'entendre, si pot ser, sempre al marge dels diners. Desgraciadament sovint vinculem economia amb diners, però si llegim les definicions que surten als llibres d'economia, mai l'economia està vinculada amb els diners i si està vinculada amb la cobertura de necessitats de les persones.

Precisament el Banc del Temps ens ofereix fàcilment sense diners aquestes cobertures de les necessitats de les persones. Penso que aixó és un bon símptoma que el que farà és que els propers mesos.

ARCADI OLIVERES (20/feb/08)
Economista i president de la Universitat Internacional de la Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.