Incident al carrer Major


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 19/des/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El que ara explicaré va succeir el passat 11 de desembre a Sant Cugat. Era un quart de cinc de la tarda i jo baixava pel carrer Major quan vaig estar a punt de ser atropellat per un camió de la neteja que pujava a tota velocitat amb direcció a la plaça de Pere San.

ESCOLTA-HO

Per sort em vaig poder apartar i el vehicle va passar gairebé fregant-me el cos mentre el conductor em feia un gest insultant i de menyspreu des de la cabina. El carrer Major, tanmateix, és un carrer de vianants i són aquests els qui tenen preferència absoluta. Si el camió ha de passar per fer la seva feina -era dijous i hi havia hagut mercat-, ho ha de fer a poc a poc i tenint en compte que ha de respectar totes les persones que troba pel camí. La velocitat és per a l'autopista, no per a una zona de vianants on la gent, especialment els nens i les persones grans, hi camina confiada.

Considerant inadmissible aquest comportament, quan el camió es va aturar per recollir escombraries al costat del Mercat Vell vaig aprofitar per prendre nota de la matrícula (B7570VD) i del número del vehicle (308) i també per comunicar al conductor que denunciaria el seu incivisme a l'empresa de serveis per a la qual treballa. Es va encongir d'espatlles i em va dir que fes el que vulgués perquè tant ell com el seu company ho negarien tot. Aquest menfotisme encara em va irritar més. Si hagués vist una actitud més entenimentada, per part seva, ho hauria deixat córrer, però el seu to fatxenda em va semblar ofensiu i així ho vaig notificar a l'empresa. Vint-i-quatre hores després, l'empresa, que es diu Tecnologia Medi Ambient i pertany al Grup Sánchez, em va respondre que “havien pres les mesures oportunes” perquè el seu desig és que “l'equip humà que hi treballa tingui consciència que està prestant un servei municipal i que la seva conducta ha de ser excel·lent i, per descomptat, respectuosa amb els ciutadans”.

L'afer va acabar aquí perquè, sortosament, no havia passat res. Però ho explico per tal que la regidoria responsable de Mobilitat prengui consciència que per les zones de vianants de Sant Cugat no tan sols hi circulen camions de neteja. També ho fan multitud de vehicles impunement sense que l'Ajuntament prengui cap mesura. Les mesures, com és habitual a casa nostra, es prenen sempre després d'un accident com el que el 4 de gener de 2002 va causar la mort d'un matrimoni i va ferir vuit persones a la plaça del Monestir. Tanta desídia municipal resulta ofensiva, francament, perquè així és difícil que els conductors tinguin present que en una zona de vianants, el cotxe, a més de ser un element aliè, és una màquina molt més perillosa que a la carretera.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.