Multar a qui multa


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 11/abr/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sembla que la Policia Local de Sant Cugat ha posat una multa de 1.800 euros a uns joves que van tirar endavant, fa uns mesos, un mercat d'intercanvi.

No em posaré ara en la qüestió de la sanció. Voldria posar sobre la taula la necessitat d'accions d'aquest tipus quan es produeixen situacions de crisi.

El mercat d'intercanvi és quelcom molt important. Davant les situacions de crisi la solidaritat de la gent ha de començar a despertar-se. Jo he tingut notícia, per exemple, que els 14 o 15 comerciants del darrer tram de Via Laietana de Barcelona s'intercanvien, en aquest cas, no béns sinó serveis. El perruquer talla els cabells gratuïtament a canvi que li serveixin l'esmorzar gratis en el bar del davant.

Tinc la impressió que aquestes accions s'han de començar a meditar en aquest moment i són gairebé imprescindibles en un moment en què ens adonem que el govern central va donar als ajuntaments 8.000 milions d'euros per ajudar a sortir de la crisi i crear ocupació, mentre que per salvar a una sola entitat financera com és la Caja Castilla la Mancha se li donen 9.000 milions.

Mentre les respostes siguin d'aquest tipus tan escandalós haurem de seguir fent mercats d'intercanvi.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Estic en acord total amb la necessitat dels mercats d'intercanvi, i per això des de l'assemblea el tornarem a repetir. Però si ens sembla a totes tant bona idea no estaria de més fer alguna referència al que significa que es multi a sis persones per participar-hi no?

sancionada. Enviat el 12/abr/09


No en sabía res, però, una vegada més, aquesta notícia em confirma que la política, segons la meva opinió, està cada vegada més allunyada del sentit comú, del sentit pràctic i de la voluntad d\'ajudar a la gent, estant al seu costat y no en contra d\'ells. Es una llàstima que la penalització sigui, tantes vegades, la política més aplicada pels nostres gobernants.

Ana. Enviat el 15/abr/09


La Ordenança de Civisme prohibeix fer qualsevol activitat sense llicència. Això és una manera de minimitzar la vida al carrer en un poble que ja està prou mort!

eps. Enviat el 16/abr/09


Escolteu, si aquesta gent va infringir l'ordenança municipal i això ha de ser sancionat, per què es queixen? De la mateixa manera que ens multen per aparcar malament el cotxe, llençar les escombraries fora del contenidor o ampliar un domicili sense llicència, aquells que fan una activitat il·legal al carrer han de ser sancionats. No hi ha molta diferència entre el 'top manta' i fer un mercadet d'intercanvi al carrer. I, si no, pregunteu-ho als botiguers

Marta. Enviat el 16/abr/09


Hem de potenciar tant els mercats d'intercanvi com altres activitats que beneficien A TOTHOM excepte a ells. Si produim menys productes i generem menys tones de basura, tots viurem millor!!...però pensar així és sancionat. Hem d'entrar tots en el joc que volen....?.JA ÉS HORA DE QUE ENS ADONEM QUE NO PENSEN PEL BÉ DE LES PERSONES TOT HI QUE FAGIN TOT EL POSSIBLE PER TAL QUE PENSEM QUE SI.

marta. Enviat el 17/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.