ERC denuncia que el bar de l’Auditori nega l’accés a joves de manera arbitrària i discriminatòria


  • Comparteix:

toni.ramon

Toni Ramon


Publicat: el 16/gen/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segons diverses queixes que han arribat a coneixement del grup municipal d'ERC, l'empresa que gestiona el bar del Teatre-Auditori està abusant del dret d'admissió, negant arbitràriament l'accés a alguns joves. El regidor d'ERC, Toni Ramon, ha assegurat que cada cap de setmana els controladors de l'accés al local destrien la clientela segons criteris discriminatoris, fonamentats en la seva 'impressió' i 'la manera de vestir'.

Per a Ramon, aquestes situacions són intolerables ja que es tracta d’un equipament públic i perquè el bar no compleix els requisits del dret d’admissió com, per exemple, tenir en un lloc visible les condicions que s’exigeixen per permetre o denegar l’entrada a l’espai.
El mateix regidor d’ERC ha presenciat de primera mà situacions com les denunciades. En cap dels casos, Ramon va detectar que els joves a qui s’havia denegat l’accés portessin una imatge deixada ni representessin cap perill en cap sentit.
En una de les ocasions en què Ramon va demanar explicacions als responsables de l’espai, el controlador d’accés va corregir el seu criteri, deixant entrar als joves a qui acabava de denegar l’entrada i afegint que 'tot havia estat un error', confirmant així l’arbitrarietat amb la qual es regula l’accés al bar de l’Auditori.
A més, Ramon ha instat als responsables de l’Auditori que no permetin que es repeteixin ni un cap de setmana més aquests fets i ha dit que un equipament públic no pot discriminar ningú ni pot donar carta blanca als porters per a que destriïn la clientela al seu gust i, menys, en una ciutat en la qual l’oferta d’oci ja és molt limitada .
Finalment, Ramon ha convidat als joves que hagin patit aquesta discriminació a que la posin en coneixement del Síndic de Greuges local.

Grup Municipal d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.