L'homo silens


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 13/feb/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és un poble ric, i en molts sentits de la paraula. Som un dels municipis amb la renda per càpita més alta de Catalunya (amb el permís de Matadepera), tenim gairebé dos mil pisos de protecció oficial... També som una vila rica en cultura.

Tenim pintors, escultors, tapissers, músics, escriptors, poetes, ballarins, festes tradicionals catalanes, festes tradicionals pròpies, un auditori preciós, el teatre de La Unió, (no tenim sala de concerts)...

Però tot i ser tan rics en l'aspecte cultural sembla que hi ha una nova cultura que s'està imposant a l'autòctona. Digne de ser estudiat, a Sant Cugat ha proliferat un nou tipus de vida amb una cultura i costums totalment diferents als nostres. Alguns ja comencen a denominar-los homo silens. Pel que sembla són éssers cent per cent diürns, amb una sensibilitat auditiva elevada i no tenen capacitat d'empatia amb el jovent ni amb l'oci. L'homo silens ha trobat en l'Ajuntament l'aliat perfecte; tots dos depredadors estan aconseguint extingir el jovent, l'oci i la cultura del poble. On és la famosa sala de concerts? Perquè no hi ha hagut Cap d'Any? I el Ball de Carnaval? I el Mou-te? Com escrivia en Quim Pla la setmana passada: 'Han guanyat definitivament els que volen un Sant Cugat pacífic, dòcil,adormit... mort?' Permisos de festa... Sí, els de la Ventafocs i per decret de l'homo silens.

CARLES MAYOL i RICART és rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons







  • Comparteix:

COMENTARIS

molt be carles em sembla que moltissims joves som amb tu!!!quina vergonya de poble,gracies als nous vinguts es aixi,fa 10 anys aixo no passaba!!es que potser estem inmersos en una nova repressio???la repressio de no poder disfrutar com hem fet sempre a sant cugat??gracies recoder per fotrens el poble enlaire,ho has aconseguit.

jo mateix. Enviat el 14/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.