El miratge de la igualtat


  • Comparteix:

susanna.pellicer

Susanna Pellicer


Publicat: el 8/mar/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui, 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona. Sant Cugat és una ciutat rica en diversitat, fet que aquest any hem volgut reflectir al rètol commemoratiu per tal de representar les dones que hi viuen dels cincs continents i que formen part de la nostra ciutadania. Aquest any estem d'aniversari, ja que l'Ajuntament de Sant Cugat fa 10 anys que, sota l'empara de la regidoria d'Igualtat, va crear el servei DonaInformació, un servei que ofereix atenció global a aquelles ciutadanes que es troben en situació de desemparament o que es veuen superades per situacions de desigualtat.

ESCOLTA-HO

Al llarg d'aquests 10 anys, des de DonaInformació s'han realitzat tasques divulgatives, d'assessorament jurídic i psicològic, d'atenció individualitzada i en grup per tal de donar-los eines per tirar endavant i incrementar el seu nivell de qualitat de vida i la dels seus fills i filles. També s'han endegat accions de prevenció per a joves (a les escoles i instituts) i de sensibilització per al conjunt de la ciutadania, així com el desplegament del Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats Dona-Home iniciat el 2006.
Es podria pensar que serveis com aquest ja no són necessaris, que la igualtat, sobretot al món occidental, ja és un fet constatat. Si bé s'han fet grans avenços, la igualtat efectiva està lluny encara d'assolir-se. L'any 1957, per exemple, es va establir, al Tractat de Roma, la igualtat de retribució entre treballadors i treballadores que realitzessin la mateixa feina. Avui dia, 53 anys després, cal posar de manifest que una dona europea ha de treballar 8 anys per obtenir el mateix salari que un home rep en 7 fent la mateixa feina. A l'Estat espanyol, la diferència encara és més gran per l'escletxa salarial existent.
La igualtat efectiva entre homes i dones està en mans de la societat, dels homes i dones que la conformen, sense distinció d'ètnia, d'estatus i d'edat. Només conjuntament podem construir un nou model igualitari. És per això que us convidem a participar en els actes, que s'adrecen a tothom: a homes i dones.

SUSANNA PELLICER és regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.