Els colors de la dansa


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 14/abr/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Buscar títol per a una exposició no deu ser fàcil. Però buscar títol per una vida, encara ho deu ser menys. 'Els colors de la dansa' és el nom que recollirà a la Casa de Cultura els quinze anys del Grup Mediterrània fins a principis de maig.

ESCOLTA-HO

Els colors tenen tanta simbologia... Sempre s'usen per definir estats d'ànim, des de 'tenir-nos negre', a 'deixar-nos blau', passant per 'quedar-nos verd'. I no només nosaltres! Anglesos que tenen el dia 'blue', francesos que veuen la vida en 'rose', o fins i tot alemanys que sagnen en blanc! (weißbluten, diria que diuen). Recurs sutil, sinestèsic i clàssic que no passarà mai de moda.

En el món de les arts hi té molt a veure el color. No parlo pas de pintura, fotografia o cinema (i televisió!); queda entès que en aquestes el color n'és un fonament. Tenim música negra i distorsió taronja. Soroll vermell, blanc i rosa. En la dansa, la vestimenta i els seus colors ens poden explicar si un ball és de Festa Major, de senyors o de pagesos, de tristesa i melangia, de bruixes o mariners o bé de rauxa i xerinola.

Per això trobo que és un bon nom. 'Els colors de la dansa', una bona manera de resumir els molts estats d'ànim d'una entitat que arriba a la seva adolescència amb frescor i força. Per molts anys Grup Mediterrània!.

CARLES MAYOL és rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.