Dissabte d'aquelarre


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 5/mai/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dissabte 17 d'abril va ser un autèntic sàbat. Una trobada real de bruixes, bruixots i, sobretot, diables! Els Diables de Sant Cugat celebren enguany els seus 20 anys i aquell dia van posar de manifest que van camí de més i que no el pensen fer sols aquest trajecte.

Fer 20 anys no és cosa fàcil per a una entitat. I menys per a una a qui la seguretat i les normes europees els ho posa cada vegada més difícil. Tot i així els Diables, potser amb ajuda del mateix Belzebú, han arribat fins aquí i van organitzar un sarau en aquest poble silenciós per fer saber que no pensen parar ara.

Durant tota la tarda a ritme de Kata Kitinga i Karabassà es van anar succeint les actuacions de totes les entitats dels poble:
els bastoners (els de LaUnió i els de l'Esbart), els Caparrots, els Geganters, Andança, Castellers, el Grup Mediterrània, el Cos de Dansa de l'Esbart...

Totes vestides per a l'ocasió: de diables! I la col·laboració de la Comissió de Gitanes i l'Associació de veïns del Barri del Monestir per fer el sopar. Una festa que es va arrodonir amb la presentació dels seus dos nous apèndixs, els seus propis tabalers i els Diablons (acompanyats dels seus padrins de naixament: els Diables de la Riera de Rubí); i un correfoc final espectacular.

Veure totes les entitats de cultura tradicional del poble juntes celebrant l'aniversari d'una d'elles omple de goig i joia. I més si a sobre els Diables ens a un naixement doble de cultura: el seus tabalers i els Diablons. Ni el mateix Satanàs hauria pogut convocar un aquelarre tan perfecte!

CARLES MAYOL és rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.