A l'infern amb la Festa Major!


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 6/jul/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Diable en sóc d'aquest ball, Diable en sóc i en seré, i més m'estimo ser Diable que aprenent de botifler!'. Així començaven les festes d'enguany presidides pels més infernals pregoners de la vila: els Diables!

Unes festes majors que, per variar, han estat precedides de la polèmica amb la ubicació de Barraques. Encara que des de 'dalt' no ho vulguin admetre eren lluny. I si no eren tant lluny... Per què van posar un bus llançadora? Que, per cert, era un pegat d'última hora mal fet, poc pensat i només per complir (com tantes altres coses que fa aquest ajuntament nostre). Tot i les discrepàncies preelectorals i antijoves, un any més, tant les Barraques com la Festa Major han tirat endavant. I, amb el permís de Pompeu Fabra, qui Barraques passa Festa Major empeny.

És innegable que el teixit social de Sant Cugat està conformat per unes entitats i col·lectius socials impagables. Des dels col·lectius i associacions veïnals, passant per les nombroses entitats del folklore tradicional i modern, per les entitats de difusió cultural i de pensament, pels caus i esplais, les colles i penyes diverses, pels clubs esportius... Totes aquestes entitats juntament amb la Comisió de Festa Major són els responsables d'un programat tan i tan atapeït d'activitats de tota mena i per a tots els públics. És fantàstic haver de perdre's actes i activitats pel fet de tenir un ventall d'oferta tan i tan ampli; no hi ha res com tenir tanta vida al poble!

Durant aquest 1% i escaig de l'any els santcugatencs i santcugatenques podem gaudir de la nostra vila com no ens deixen durant els dies restants. Per això volia donar les gràcies a tothom qui fa possible aquestes festes: a les entitats i col·lectius, a tots aquells qui fan vida al poble (no només per dormir), als que arriben a demanar festa per gaudir de la festivitat, aquells qui enlloc de queixar-se pensen 'per quatre dies m'he d'emprenyar?', aquells qui fan Barraques, aquells qui fan Barraques Alternatives, als que treballen fent possible la organització, producció i execució de la Festa, als qui treballen per cobrir tots els actes i mantenir-nos informats de tot, als qui vetllen per la nostra seguretat i benestar, als qui ballen, als qui canten, als qui toquen, als qui fan paelles, als qui alcen castells, als qui cremen i trabuquen, als qui organitzen activitats infantils, als qui lluiten per un poble millor. En definitiva, als santcugatencs i santcugatenques de debò: gràcies.

CARLES MAYOL I RICART és rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.