TopManta.SI o TopManta.NO


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 4/ago/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No acabo d'entendre com va això de legalitzar el 'top manta'. No sé quina dimensió té aquesta situació a Calafell i al Vendrell, però a Sant Cugat no és especialment notable.

El 'top manta' santcugatenc, bàsicament, sembla haver-se instal·lat a l'eix de vianants. Concretament de la Plaça Doctor Galtés a la Plaça Octavià. Ara, seguint l'exemple de les dues ciutats costaneres, sembla que la nostra vila es disposa a legalitzar aquesta activitat. El president de la Federació de Comerciants de Sant Cugat, Josep Lluís Galvany, afirmava que la situació del 'top manta' a Sant Cugat no es conflictiva però és incomprensible la voluntat de legalitzar-lo.

Certament no em sembla una situació 'conflictiva'. Realment els 'top manta' fan la competència als comerciants de Sant Cugat? Vull dir, només hi ha una botiga de discs i DVD's (la de tota la vida) i la gent que hi ha anat tota la vida hi seguirà anant i els que anem a comprar-los a Barcelona (millor preu i més oferta) ho seguirem fent fora. Els qui compren bosses, carteres, cinturons o qualsevulla peça de roba falsa no solen ser els qui la compren original en una botiga especialitzada. No crec que aquesta activitat no legalitzada prengui mercat als nostres comerciants.

Per l'altra banda no entenc quin són els motius del consistori per voler legalitzar aquesta situació. Sóc dels que pensa que és millor un comerç il·legal que no que es dediquin a robar o similars. Però que hi guanyem? D'entrada: pagarien els impostos que paguen els comerços? (En els casos de productes audiovisuals) vendrien còpies distribuïdes legalment? Perquè sinó seria com si un comerç vengués una còpia pirata feta a casa (sense pagar a distribuïdora, artista, intermediaris i els sempre-cobradors de l'SGAE): seria igualment il·legal. Potser hauríem de dedicar-nos a buscar altres sortides legals que no posar pegats i conscienciar-nos tots plegats que si el 'top manta' no tingués mercat no existiria.

CARLES MAYOL és estudiant (publicat el 20/09/10)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.