CiU deixaria portar residus d'ecoparc a la pedrera Berta


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 7/abr/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En una recent entrevista al diari El Punt, la candidata de CiU a l'alcaldia obre la porta a la instal·lació d'un abocador de bales procedents d'ecoparc a la Pedrera Berta. Dic que obre la porta i no diu que sí clarament ja que en menys de dos mesos tenim eleccions municipals.

ESCOLTA-HO

Els municipis fan deixalles i el nostre també. Crec que hem de ser conseqüents amb el que fem i també assumir la nostra part de 'lletjor', i per tant cal que gestionem els nostres residus. Ara bé, hem de buscar fórmules que conciliïn una necessitat amb una protecció ambiental clara. Caldrà abundar en propostes de valorització energètica, menys residus però també gestió d'aquests.

En aquests moments, que jo sàpiga, no existeix una proposta formal del govern de Catalunya i del de Sant Cugat per tal que la Pedrera Berta es converteixi en un abocador de bales d'ecoparc. La incertesa està si aquesta proposta vindrà després del dia 22 maig, com sempre. La senyora Conesa intenta atribuir la possibilitat a l'anterior govern. Demano a la senyora Conesa que aclareixi quin és el posicionament local de CDC i UDC en aquest punt.

Ja sabeu quin és el meu posicionament personal. No estic d'acord que en una zona que està dins del parc natural de Collserola i amb un gran aqüífer a sota s'instal·li un abocador de bales procedents d'ecoparc. L'estructura de la roca granítica genera fissures per on podrien arribar els lixiviats a l'aqüífer. No tinc cap problema per tal que s'instal·li un abocador de runes, a part de la gestió de la mobilitat aspecte que s'hauria de definir.

Crec que la ciutadania ens demana concreció i no fugir d'estudi a dos mesos d'unes eleccions.

D'altra banda el fet que finalment no es realitzi l'abocador a Can Fatjó dels Aurons no dóna carta blanca a l'abocador de la Pedrera Berta.

FERRAN VILLASEÑOR és alcaldable pel PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.