Fem-la nostra!


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 11/jul/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els canvis sempre costen. Sobretot si no ens els fan a la nostra mida. Tot i així, romandre en el mateix punt sempre no em sembla adequat. Hem d'anar canviant, evolucionant constantment. Sense pressa però sense pausa.

Enguany hem canviat el model de Festa Major. En contra de totes les travesses jo diria que cap a millor. El model de places m'agrada, i molt. Considero que tenir diversos espais simultanis al centre del poble fa més Festa Major i menys efecte 'poligonero'. Aquesta vegada entre l'Espai Arrel, les Festes Majors Alternatives, la Plaça Barcelona i (el cap de setmana) el parc Ramon Barnils s'ha atançat la festa a un model més popular. En lloc d'allunyar-la de la gent, s'ha acollit entre el poble. A més, s'han potenciat un xic les festes de les associacions de veïns, que poc a poc estaven transformant-se en xerinoles residuals. I no podia ser.

Tot i així, m'agradaria que la filosofia de l'entrenador de Sampedor s'imposés i penséssim en seguir treballant i seguir millorant. No tot són flors i violes. Pel que fa al meu gust encara hauria habilitat un altre espai. Una plaça del Rei o una plaça Lluís Millet serien unes bones opcions de cara a potenciar aquest nou model nocturn de la Festa Major.

Per l'altra banda, cal seguir treballant per l'ampliació d'horaris. No em convenç gens (més aviat em crea animadversió) el fet que a les dues s'acabés tot i que dos dies es prorrogués solament fins a les quatre. És Festa Major o no? Si comptem sis dies sobre 365 estem parlant d'un miserable 1.64% de l'any. Ni per aquesta minúscula porció de temps tenim dret de fer festa fins tard a la nostra vila? Entre setmana puc entendre que la festa s'acabi abans (tant els 'homo silens' com la resta treballem). Però a les dues és excessiu: s'acaba abans la Festa Major que la festa al Bohèmia! Pel cap de setmana crec que no hi ha excusa possible, directament. Al contrari del que ens diuen, som molta la jovenalla que gaudim de les activitats diürnes (Esport al Carrer, cercaviles populars, Paga-li Joan, concurs de paelles, la botiga al carrer, concurs de truites...). Però volem poder gaudir la festa de dia i de nit.

Per últim, un apunt. Per mi també potenciaria, més, la música local. Tenim grups de tots els nivells. No cal tocar només als barris. Hi ha grups locals que podrien fer de teloners als grups forans als escenaris i fins i tot algun que podria fer de grup gran. Però això és un petit serrell al costat dels horaris i pel qual a més ja es va pel bon camí.

Resumint. S'ha trobat un bon model, més popular i que al meu gust s'ha de treballar per potenciar-lo. Endavant amb el model. Però no podem oblidar que hi ha coses a millorar: afegir espais i ampliar horaris. Fem entre tots la festa, fem-la nostra!

CARLES MAYOL és estudiant, ballador del Paga-li Joan i guitarrista d'Esquerda



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.