Prioritat: les polítiques socials i les persones més vulnerables


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 15/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest estiu no hem guanyat per ensurts, els ensurts d'un govern insensible amb els més vulnerables, feble amb els forts i fort amb els més febles. La reforma opaca i amb 'agosticitat' de la Renda Mínima d'Inserció és un atac als més vulnerables que tenen en aquest magre subsidi una garantia de supervivència en precari.

El govern de la Generalitat amb aquestes mesures estigmatitza els més vulnerables, centra el gran problema del país en un frau que no ha estat capaç de quantificar, els tècnics parlen d'un 2%, enlloc de perseguir el frau fiscal dels més rics o l'economia submergida o en el treball precari. Aquest govern retalla les despeses prioritàries i els ingressos dels qui més tenen, vull recordar que aquest govern ha decidit suprimir l'impost de successions a les famílies més riques de Catalunya.

La seva ànsia de retallar despesa ha arribat també al transport escolar (reduint línies i incrementant els preus un 400%), les escoles bressol (rebaixant un 11% la subvenció) i l'escola de música municipal. Afecta així serveis bàsics, traspassant el cost d'aquests serveis i els costos de la crisi a la ciutadania i a l'ajuntament.

Per ICV la lluita contra les desigualtats i el suport a les persones més vulnerables és la prioritat. En aquest sentit, ICV ha presentat dues mocions pel proper Ple que posen el focus aquí. En una demanem que s'incorporin criteris de renda en els preus públics dels serveis municipals, és a dir, que pagui més qui més te. Alhora que ens refermem en mantenir el model públic de les escoles bressol. En I'altra denunciem i reclamem a la Generalitat que faci un pas enrere en la Renda Mínima i pacti amb agents i ajuntaments com es millora la seva gestió.

ICV continuarà per aquest camí i si algú hi coincideix, farem el camí plegats. El camí de la donar prioritat a les polítiques socials per tal que els que més pateixen la crisi, no la paguin. És a dir, que no paguin la crisi els de sempre.

JOAN CALDERON és portaveu municipal i president d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.