Smart City, 'repartidora' i altres menesters


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 15/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Smart City: Ciutat intel·ligent, ha de ser el nou pa de paller de l'estalvi i l'eficiència en la gestió de la ciutat. En què consisteix de moment: en un carrer amb sensors a les places de pàrking, una paperera i, no ho oblidem, unes càmeres de seguretat a una de les zones més segures de la ciutat, el centre vianantitzat, que recordem es van finançar amb el FEIL, o fons Zapatero.

Funcionen aquestes càmeres? No encara. I el carrer intel·ligent? És gratis? Sí, segur? De moment ens ha costat tota una campanya comunicativa per vendre fum d'una forma gairebé obscena. I Indra i Abertis, com és que posen tot aquest desplegament tecnològic de forma gratuïta? Un concepte: lobby.

El PP i les subvencions a les entitats: el Partit Popular no em deixa de sorprendre. Ara resulta que les entitats no han de rebre subvencions perquè és 'una despesa innecessària'. Clar, privatitzem, així fem negoci. La perspectiva de 'repartidora' que té el PP del finançament de les entitats (el que pràctica allà on governa) és el que aplica quan fa aquesta afirmació, en lloc de posar en valor el paper de les entitats a l'hora de cohesionar la ciutat i arribar on no arriba l'administració.

Fundació Sant Cugat Actiu: curiós, recuperació d'una fundació que havia mort on es vol fer confluir tots els actors de la ciutat implicats. A priori, no m'hauria de semblar malament. Però en un atac d'austeritat i transparència (segur que ens tornen a donar el premi, no patiu) posem al capdavant, després d'un concurs per posar en valor la professionalitat de tothom que es volgués presentar (és una broma, òbviament), el número 16 de la candidatura de CiU a les passades municipals... I comença a haver-hi massa coincidències... O ningú no recorda a qui es va contractar sis mesos abans de les eleccions municipals via junta de govern local? Ningú no posa en dubte la legalitat, ni la professionalitat de qui parlem, però pesa més el carnet de partit que no pas altres capacitats.

I amb tot això, Europa s'esquerda, el Congrés es constitueix, les retallades continuen... Ah! I la Família Reial descobreix què és un comportament poc exemplar... Perquè a més de ser 'exemplars', cal semblar-ho.

JOAN CALDERON és portaveu municipal i president d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

COMENTARIS

Mai tant i tan clar en tan poques línies.

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 15/des/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.