D'entrada, bon Nadal!


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 26/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dit això, què: canelons preparats? I és que hi ha tradicions que, sense aturar-nos, no podem deixar enrere. Sóc molt del Pessebre Vivent, del Quinto, del dinar de Nadal i dels canelons de Sant Esteve, del tortell de Reis, però sobretot sóc molt de l'ambient nadalenc.

Si bé és cert que a vegades embafa, aquesta atmosfera de 'bonisme' i que la gent sembla tenir més consciència social em sembla meravellosa. Però a vegades ens oblidem del que realment és important: els que tenim propers. I no seré jo qui faci campanya en contra d'ajudar als desvalguts (Déu me'n guard!), però deixeu-me dir que a vegades també cal cuidar la família. I no només la de sang, també l'emocional.

Tots volem que les menjades siguin amb la 'família', la nostra colleta d'amics propers, més íntims. I és que tots tenim algun àpat familiar que ens fa mandra, però segur que trobem aquell cosí, aquella tieta, aquell avi qui ens el fa profitós. I és que a vegades volem mirar de curar la consciència ajudant a fora, però no tenim cura dels propers. Jo us proposo dedicar aquest Nadal, no només als actes benèfics. També a aquells que porten la seva creu (o no) i que ens són propers: un pare, una mare, uns germans, aquell amics que no sé què, el xicot o la xicota... I és que a vegades un somriure i una és el millor regal que podem fer. Fer que el Nadal arribi de debò a les nostres llars i al nostre entorn!

Si entre menjades, regals i tot teniu temps no estaria de més fer una llista de propòsits d'any nou (d'aquelles que el dia 2 de gener ja no fem cas). Si més no haurem fet una petita revisió d'allò que volem canviar! Que tingueu un bon Nadal i un feliç 2012!

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.