Qui m'havia de dir fa cinc anys que recolliríem uns fruits tan abundosos


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 20/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

He d'admetre que de petit el Carnaval no m'agradava. És més, segurament era la festivitat que més odiava de tot el calendari. A poc a poc em vaig anar encomanant d'aquesta festa i, mira, ara és de les que més anhelo!

ESCOLTA-HO

Ara fa cinc anys una colla d'amics vàrem voler reprendre la iniciativa de muntar el Ball de Gitanes. Recuperar la tradició del ball popular de Carnaval. En aquell moment érem una colleta que rondàvem els 18 anys i no sabíem ben bé què en sortiria.

Amb el suport de ProFesLo vàrem aconseguir muntar un Ball de Gitanes amb sis quadres (vuit balladors per quadre). Aquell va ser un moment eufòric. No esperàvem una acollida tan bona.

El que no podíem imaginar era com arribaria a créixer aquella iniciativa. Cinc anys després ens trobem que per Carnaval hi ha hagut 15 quadres del Ball de Gitanes. Ni més ni menys que 120 persones ballant a la plaça Octavià! Aquest èxit no ha estat cosa nostra o, si més no, no ha estat només de la Comisió de Gitanes. Ha estat un èxit assolit per tots els que hi participen: des dels balladors, a la gent que ens ajuda a preparar el dinar, als que venen a veure-les... Aquestes 120 persones amb ganes de mantenir una tradició, fer-la viure i fer-la créixer any rere any. 120 motius diferents per ballar-les, 120 il·lusions per engrescar la plaça, 120 somriures per qui continuar muntant aquest ball, 120 persones que aconsegueixen que et sentis tan i tan ple de joia.

El Carnaval és de tots aquells qui hi participen. I les Gitanes també. Per això us vull agrair a tots els qui les heu fet possible, les vostres ganes, la vostra paciència, la vostra dedicació, però sobretot la vostra il·lusió! Moltíssimes gràcies! Sense tots vosaltres el Ball de Gitanes 2012 no hauria estat possible!

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.