La Vella Quaresma


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 27/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada vàrem celebrar el dimecres de cendra: comença la Quaresma. La Quaresma és aquest període de quaranta dies destinat a la penitència i a la preparació de la Pasqua. En principi un dels símbols és deixar de menjar carn els divendres: dejuni i abstinència. Crec que, enguany, el meu dejuni serà que jo mengi menys per compartir-ho amb algú.

I és que, tal com estan les coses, o compartim o ens enfonsarem tots en la misèria. I és que jo no en sé gaire (per no dir gens) d'economia. Però hi ha coses que m'aclaparen. Si apliquem les mateixes receptes que tota la vida no sé on esperem que canviï la cuina. Alguna cosa haurem de canviar, no? Tinc la sensació que per afrontar aquesta crisi estem aplicant la mateixa lògica que ens hi ha portat. Amb la diferència que cada vegada ens hem d'estrènyer més el cinturó. I ara començar a fer mal. Potser la vella Europa fa servir vells remeis que no ens portin enlloc. No sé quines, però estic convençut que hi ha d'haver alguna solució diferent a les que estem aplicant. I és que tant retallar potser aturarà la sagnada, però no cicatritzarà la ferida: no incentivarà la economia perquè creixi.

Això sí, com a mínim aquest any la quaresma serà real: torna la Vella Quaresma!

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

COMENTARIS

Jove no es quedi a migt camí, l'objetiu de la quaresma no és trobar-se amb el pobre o el necessitat, sino amb Déu i per amor a Ell, i d'Ell, estimar al germà més necessitat. Europa només canviarà, si canvien els qui van ser capaços de canviar tot un Imperi. La quaresma és temps de conversió (no de passar gana)

Estanislau Vives Serra. Enviat el 27/feb/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.