Benvolgut senyor Eduard Anguita


Temes relacionats

Les petites revolucions del bar (13/feb/12)


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 2/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En relació amb el seu escrit 'Les petites revolucions del bar' aparegut en aquest mitjà el dia 13 de febrer voldria fer les següents consideracions. De qui està a favor l'Ajuntament : dels emprenedors del ram de la restauració o dels veïns afectats per soroll d'activitats? A aquesta pregunta només hi ha una resposta possible: de les dues bandes.

En aquest sentit qualsevol administració local, sigui quin sigui el color de la formació a qui la ciutadania ha encarregat la gestió de la ciutat, ha d'intentar arribar a acords entre els dos tipus d'interessos en joc. D'una banda el descans dels veïns i, de l'altra, la defensa legítima d'una activitat econòmica.

No reclami que l'Ajuntament es posi al costat que li és poèticament més afí. L'Ajuntament ha de vetllar per arribar a compromisos. Valorem aquells professionals del gremi, als quals rebem, que per a defensar la seva activitat s'esforcen en proposar mesures pal·liatives per a evitar molèsties. Valorem aquells veïns, que també rebem, que tot i queixosos pel soroll admeten que no són aquests bons temps per a la pèrdua d'una activitat econòmica.

Que un o altre cantó tracti de 'fatxa', purità i carcamal a l'altre no ens ajuda gens. Solament aconsegueix que s'enquistin les posicions. Són de més utilitat aquells que des d'una posició fan ma estesa a l'altra.

Tampoc no voldria donar la impressió que el tema és solament una qüestió de mediació. Estem parlant de zones de la ciutat on hi ha barreja d'habitatges i d'activitats de restauració. I per a aquest tipus de zones existeixen regulacions que fixen els límits de totes aquestes interaccions. Li puc citar el recent Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, la llei del Parlament de Catalunya sobre Protecció contra la contaminació acústica i el Mapa de capacitat acústica de Sant Cugat del Vallès.

Espero haver-li aclarit quin és el conflicte a resoldre i la conducta equànime que seguim des de l'Ajuntament


JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.