Cantona, un paio amb pebrots


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 20/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Éric Cantona em sembla un paio únic. Irrepetible. Aquest marsellès era un jugador dotat de tècnica, potència, visió de joc i caràcter. Molt caràcter.

Quan el 1995 va decidir prendre's la justícia per la seva mà amb M. Simmons, aficionat del Crystal Palace que l'havia insultat, va arribar el seu punt àlgid de demostració de la seva irreverència i el seu caràcter. Una més de les moltes bogeries que aquest francès vestit de roig va propinar a Anglaterra. Deixant a part la coça de kung-fu, Cantona em fascina futbolísticament des que sóc un marrec. En l'àmbit personal m'ha començat a agradar a mesura que m'he fet gran.

I és que en l'època aquella dels anuncis de 'Joga Bonito' em va deixar un pèl perplex. Com podia ser que un paio capaç de fúmer un coça a un aficionat estigués fent anuncis per reinvindicar el futbol espectacle i condemnar l'antiestportivitat? A poc a poc, aquest paio m'ha agradat. I molt. Li és absolutament igual el que pensin els altres d'ell i mai no es mossega la llengua. I acata les conseqüències i no posa excuses. Fa no gaire va venir aquí i en va tornar a fer una. Aquesta vegada, però, va dir que si Catalunya hagués jugat el Mundial de Sud-àfrica també l'hauria guanyat. Potser és un pèl exagerat, però el paio ho va dir ben convençut. Sabent que això li complicarà les relacions amb la federació de Madrid, no s'ho va callar. Un paio amb pebrots que diríem aquí.

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.