Tu ets la llum del món


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 2/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Són moments convulsos. Des de la petita escala fins a l'escala mundial. Estem fotuts.

Per una banda Espanya ens oprimeix cada dia més, per l'altra la dreta ens està fent tornar enrere. Cada cop més.

Ahir va ser diumenge de Rams, l'arribada de Jesús a Jerusalem. El van rebre com si fos un rei i ell només anava damunt d'un ruc. Pels cristians la Setmana Santa és un dels moments més importants de l'any. Durant aquesta setmana, Jesús instaura la missa, ens ensenya el Pare Nostre, ens redueix les seves ensenyances en una frase, és traït per un dels seus seguidors, jutjat per fariseus, jutjat per Pilat, condemnat pel poble que seguia els interessos dels fariseus, fou crucificat, morí i va ressuscitar. És, sense cap dubte, la setmana més intensa del calendari. Entre altres coses, la que és més destacable és la seva màxima: 'Estimeu com jo us he estimat'.

Crec que no ens vindria malament seguir aquesta màxima, siguem o no creients. I això ens inclou a tots. Sempre m'ha fet molta ràbia que es relacioni el cristianisme amb la dreta. La religió no és ni de dretes ni d'esquerres, les persones donem color a la nostra fe. Quan veus que cada dia es retallen drets, que cada cop els de sempre són més rics i els humils més pobres, que l'estat del benestar està sent desmantellat... És aleshores quan et planteges l'autèntic significat de l''estimeu com jo us he estimat'. Ens ofeguen cada dia més i tot i així hem 'd'entendre' que és pel nostre bé. Les seves retallades són violència 2.0: una violència duríssima i on sembla que ens fan un favor. Però tampoc ajuden els quatre imbècils que es dediquen a trencar aparadors, saquejar i crear aldarulls. O és que haver cremat un Starbucks ens fa recuperar algun dels drets retallats?

Hi ha una altra frase de Jesús que considero important, una que em convida a l'optimisme i a l'activisme: 'Tu ets la llum del món'. De fet el missatge de Jesús és el d'un activisme actiu i pacífic. En moments de foscor (com els que segurament estem vivint), nosaltres som la llum, nosaltres podem il·luminar les tenebres. Crec que és important que tot aquell qui resta passiu davant una crisi com aquesta hauria de passar a l'acció. Com deia ell: 'Tu ets la llum del món!'

CARLES MAYOL RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.