1 de maig


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 26/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les polítiques d'austeritat iniciades el 2010 s'estan demostrant ineficients i inútils per aturar la crisi. Així ho demostra l'entrada en recessió de l'economia de l'Estat. Són unes polítiques imposades desde Berlín, amb la complicitat de la UE i el suport inestimable de París. Aquesta recessió està conduint a més atur, més precarietat laboral, més diferències entre rics i pobres, i més famílies molt a prop de situacions d'exclusió social. Tanmateix la gent més jove perd expectatives de futur, ja que no veuen sortides laborals i els aboquem a marxar.

Unes polítiques que perjudiquen especialment les persones amb més di?cultats al mercat laboral, com les dones, els aturats de llarga durada o les persones immigrants, i que posen en risc els drets aconseguits en matèria d'igualtat de gènere.

A Catalunya, la contínua política del Govern de CiU de retallades, l'augment de taxes, el copagament sanitari, les privatitzacions, etc., estan generant més atur, afebleixen el consum i posen en perill la qualitat dels serveis públics. Amb l'argument que no hi ha cap altra opció, obvien altres solucions i eliminen impostos, com el de successions, que evitarien una part de les retallades, evidenciant que es tracta d'una política clarament ideologitzada i amb intencions clares.

El Govern de Rajoy, amb més polítiques neoliberals, comporten un greu retrocés en els drets laborals i socials. La reforma laboral, signi?ca un atemptat als drets laborals bàsics dels treballadors i les treballadores: acomiadament fàcil i barat, més poder unilateral perquè l'empresari canviï les condicions laborals, nou contracte amb menys drets. Una reforma que comportarà més atur i el retorn als drets laborals de l'inici de la democràcia. Aquesta reforma laboral, com l'anterior, ja és un fracàs. Les retallades, sobretot en educació i sanitat, les mesures de copagament, els increments de taxes universitàries i les rebaixes de beques i ajuts socials posen al límit els serveis públics i fan perillar el futur de l'estat del benestar.

És per això, que aquest any, més que mai, l'1 de maig cal fer sentir la veu de les classes populars i treballadores al carrer; demostrant que no ens mostrem apàtics ni passius davant de l'atac a l'Estat del Benestar més important de la democràcia. S'ho volen carregar tot, s'ho estan carregant tot, i no els hi podem permetre.

JOAN CALDERON és portaveu municipal d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.