Això no existeix


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 20/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Una vegada hi havia un camperol ignorant que va anar a visitar el parc zoològic per primera vegada a la vida. En arribar al recinte on hi havia la girafa, visiblement recelós, va mirar i remirar l'animal de lluny estant. Finalment va girar cua i va tocar el dos murmurant: 'Un animal així, no existeix!''

Aquesta ficció la transcriu un escriptor jueu contemporani molt valorat i fundador d'un moviment pacifista (Omos Oz) que amb el recurs de la faula expressa perfectament una actitud que no és monopoli dels rústecs ignorants. Poc o molt tots ens hem posat una bena als ulls alguna vegada a la vida o els hem aclucat per no admetre una veritat que no coincidia amb els nostres prejudicis. Moltes vegades la convicció personal és tan forta, que encega. I en conseqüència, falsifica o refusa la realitat per quedar-se amb la pròpia i empedreïda certesa. Podem ser patèticament ridículs si ens entossudim en donar crèdit només a les nostres dèries i tanquem els ulls a la realitat. Un cristià dins d'una cultura pagana crida l'atenció i algú mancat de fe, pot dir que un home així no pot existir. Però també l'home de fe ha de saber acceptar altres maneres de pensar i de viure sense voler-les negar encara que ell no les comparteixi.

BLAI BLANQUER és rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.