L'agost


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 30/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Arriba l'agost. Aquell mes en què tothom (o la gran majoria) desconnecta. Ni ràdio, ni televisió, ni diaris, ni internet... Sempre està bé desentendre's de tot per després tornar amb les piles carregades. Però que aquesta desconnexió no sigui al 100% i, sobretot, sobretot, que no sigui un reinici del sistema i que tot comenci de zero.

És important anar-se'n de vacances o, almenys, fer vida tranquil·leta durant uns dies. Però quan tornem hem de ser conscients que tot està com ho hem deixat. La crisi, les retallades, els veïns del soroll, els incendis, l'espoli fiscal, 'la España cañí'... És important tornar mentalitzat. Tornar preparat, amb ganes i optimisme. Si cal lluitar, millor fer-ho de bon humor.

M'he sentit moltes vegades que la meva generació no tenim motius per lluitar. Estic en absolut desacord. Tenim molt per a què lluitar. Formem part d'un estat que ens oprimeix (culturalment i econòmicament), formem part d'un sistema econòmic injust, estem vivint unes retallades com no n'hi ha hagut. I a nivell local, podem sumar-li el dret a l'oci i la festa. A mi m'agrada pensar en el que va dir Mark Shuttleworth, empresari sud-africà, 'El futur és dels que adopten el pensament global sense perdre la seva identitat i cultura'. Apliquem-nos-ho, fem que el canvi comenci a Sant Cugat i s'estengui per tot el país, però no oblidem qui som ni d'on venim.

CARLES MAYOL I RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.