Checs, Shesc, Zes i altres


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 28/ago/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha un noi d'Arenys que és conegut per practicar un esport. Per tots, tant uns com altres, el consideren un dels grans i que encara està en creixement. Per als periodistes no catalans és un malson.

ESCOLTA-HO

No hi ha manera. Pronunciar 'Cesc' es converteix en l'infern de més d'un. Sembla que els crea molt problema pronunciar la lletra 'C' com si fos una 'S'. Segurament perquè nosaltres els catalans tampoc no els ho hem explicat. Però em té encuriosit que puguin pronunciar noms com Wayne Rooney (Uéin Runi), Miralem Pjanic (Miralem Pianitx) o en casos extrems Dimitró Txigrinsky o Ondrej Celustka (els quals jo no sé com s'han de dir). I això que el so si que el coneixen! És el mateix que hi ha a 'sinvergüenza' o 'simple'. Però no. Això sí, asseguren que s'hi esforcen.

És una mica com el que fa el nostre Ajuntament amb els joves, l'oci i els permisos de nit: podrien donar-ne, en donen pocs i una bírria i a canvi diuen que s'esforcen en fer-ho tan bé com poden. Que els ho diguin als veïns de Xerric!

Espero que puguem acabar com el d'Arenys: triomfant nosaltres, deixant en evidència els qui no volen esforçar-se i que ens conegui qui ens ha de conèixer (encara que sigui pel cognom!).

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culer, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons


Columna publicada originalment el 19 de septembre de 2011



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.