Un sense sostre i 100 pisos buits


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 31/ago/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara que sembla que comencen els dies de més fred de l'any (tots sabem que aquí els hiverns no són massa forts, tammateix en un moment o altre comencen), val la pena que fem una petita reflexió sobre un tema sobre el qual es va fer referència l'any passat i em temo que es tornarà a mencionar aquest any. Vull parlar dels anomenats 'sense sostre'.

ESCOLTA-HO

Els 'sense sostre' són aquella gent que en aquestes nits d'hivern els veiem dormint en els caixers automàtics, a les portes del metro o als assils municipals. Són situacions tristas i lamentables, precisament ara que a la ciutat de Barcelona es va fer un recompte de quantes persones vivien en aquestes condicions de vida a la capital catalana: unes 700.

La problemàtica és que no es dóna tant la dificultat d'aquesta gent de dormir, sinó que, per contraposició, a Barcelona i a Catalunya, existeixin una enorme quantitat de pisos buits que es van construir en aquelles èpoques eufòriques del totxo i que estan desocupats.

Caritas ens deia a principis d'any que la proporció entre la gent que dorm sense sostre i els pisos buits de què podrien disposar és una proporció d'1 a 100. És a dir, cadascun dels 'sense sostre' podria tenir 100 pisos a la seva disposició per dormir. Això, evidentment, exigeix una solució per part de l'administració. No es tracta tant de que aquests pisos passin a ser propietat pública, ja que tenen els seus propietaris privats, però com a mínim aquests propietaris els podrien cedir perquè es puguin oferir lloguers raonables a la gent que no té sostre.

Aquesta situació es dóna a Barcelona, però si passegem per Sant Cugat i veiem la quantitat de pisos buits que hi ha en totes les barriades noves que es van construir sense to ni so ja fa uns 8 anys, també valdria la pena que apliquéssim aquest exemple. Ara és el moment de fer-ho, abans que faci massa fred i abans que sigui massa tard.

ARCADI OLIVERES és economista i president de la Unipau i la Fundació Justícia i Pau


Columna publicada originalment el 17 de novembre de 2011



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.