A l'inici d'un nou curs


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 13/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest vol ser un recordatori i un agraïment a moltes persones de qui tenim un gran record.

Sant Cugat, des dels anys 70, ha tingut la gran sort de poder comptar entre els seus conciutadans d'un grup de professionals de l'educació que va treballar molt per crear un nucli de molta incidència en el incipient procés de canvi pedagògic.

És cert que hi van participart molts components del món educatiu: una escola pública amb un gran equip de professionals, a més de pares i mares compromesos en aquesta tasca, la sort de tenir l'escola de mestres de l'UAB ubicada a Sant Cugat i la seva forta implicació en aquest procés. Aquesta situació que es dóna entre els anys 70 i 80 no era gens fàcil de gestionar, ja que us ben puc assegurar que eren uns temps força complicats. Cal tenir en compte que no va ser fins l'any 1979 que a Sant Cugat no s'hi va crear el primer institut de secundària públic.

Aquest procés per sort es va consolidar poc a poc a tots els centres del municipi.

Va ser al llarg dels anys 80 i 90, que es varen iniciar les escoles d'art, música, adults ,escoles bressol, que es mantenen capdavanters en els processos educatius. Els primers equips psicopedagògics i centre de recursos pedagògics de Catalunya es van crear a Sant Cugat durant aquesta dècada.

Ara Sant Cugat està dins la xarxa de ciutats educadores. Això significa que el compromís s'amplia a tota la ciutadania, no només als centres educatius. Tots els santcugatencs són responsables que els més joves rebin una tramesa de valors que configurin quin tipus de ciutat volem. Un Sant Cugat amb grans dosis de convivència, solidaritat, civisme, tenir cura de la natura, del medi ambient...

Crec que tenim el deure i l'obligació de transmetre tots aquests valors als nostres joves. I no en tinc cap dubte que si tots ens hi esforcem i posem tota la voluntat possible, EL FUTUR SERÀ MILLOR.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.