El país on m'agradaria viure


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 19/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Voldria sobretot viure en un país on pels seus governants l'exercici de la democràcia fos fonamentalment la recerca de com millorar la vida de tots els ciutadans i no només, com sembla a vegades, pensant en els seus interessos partidistes, personals, ideològics. On la justícia fos això: justa. On els ex-banquers (o qualsevol altra professió) corruptes no hi els fos possible presentar-se a cap elecció. Que les paraules de qualsevol persona pública, i per tant representant d'un sector important d'opinió, tinguin rigor històric, i no em facin sentir avergonyida dels meus representants.

Davant l'actual situació, no puc per menys que recordar tres relats, diferents però semblants al mateix temps, que crec que són de fàcil adaptació. Les escriptures ens diuen en un passatge: 'Pels seus fets els reconeixereu'.

El món tàntric ens mostra la figura dels tres elements: es tapen els ulls, les orelles, la boca...

I fent la gosadia de apropiar-me de les paraules del meu apreciat Salvador Espriu en la seva obra, escrita als anys 50, del Minotaure i Tesseu, 'Assaig de càntic en el Temple'. Recordeu?

'Oh, que cansat estic de la meva covarda, vella, tan salvatge terra,
I com m'agradaria d'allunyar-me'n nord enllà, on diuen que la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada, feliç...'

I finalment per posar un exemple més actual, tenim les reflexions de l'economista, Joseph Stiglitz, que crec que reflexen una realitat:

1. Els mercats no funcionen perquè no són eficients ni transparents.
2. El sistema polític no corregeix les errades dels mercats, el més important dels quals és el gran volum d´atur. Es tenia la creença que es demanarien responsabilitats als que havien provocat la crisi, i en la protecció dels més desafavorits.

Espero que algún dia s'arribi a aconseguir-ho.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.