L'arbre i el bosc


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 20/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ha començat el curs amb més alumnes i menys mestres. Continua el repagament a la sanitat. El 3r sector encara no sap quan cobrarà els deutes de la Generalitat de Catalunya.

La gestió de l'aigua es privatitza. Les administracions locals no cobren els deutes de la Generalitat per poder fer front a la despesa de polítiques socials. El funcionariat no tindrà paga extra al Nadal. L'atur continua desbocat. L'atur juvenil està a més el 50%. Es manté la despesa militar. Puja l'IVA.

Tot això continua passant mentre parlem de tenir una major sobirania i la independència. No dic que hàgim de defugir el debat de l'estat propi, ans al contrari. Entenc que cal treballar en el sentit que la societat catalana tingui el dret a decidir el seu futur, però el seu futur també inclou els aspectes previs que hi ha més a dalt. Davant d'un escenari polític convuls, on l'arbre no ens deixa veure tot el bosc, cal posar l'accent també en el tipus de polítiques que es fan. Tenim en les nostre mans decidir si volem ser un estat socialment just i avançat o un estat sense res.

En un escenari de possibles eleccions al Parlament de Catalunya, estimat lector/estimada lectora, també decidirem una alternativa a les polítiques neoliberals i de retallades (CiU/PP) i no només si volem ser independents o no. Siguem-ne conscients.

Ja ho vaig escriure en alguna altra columna. Independència per fer què i amb quines polítiques. Tenim l'obligació de continuar treballant per tenir una Catalunya del Benestar. La sanitat, l'educació i les polítiques socials també són estructures d'Estat, estructures d'un estat social i de dret, en contraposició de la Catalunya de les retallades que representa CiU.

JOAN CALDERON és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.