El funcionament dels nostres ajuntaments


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 27/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'organització d'un sistema democràtic és el resultat d'allò que la societat li proporciona i alhora li demana.

Quan l'any 1979, fruit de la llei electoral de 1978, es convoquen les eleccions municipals, els primers representants escollits es troben amb unes administracions empobrides, desproveïdes d'instruments suficients per fer front a les peticions ciutadanes, en aquell moment cada vegada més fortes gràcies al moviment veïnal que vol canviar la situació que alguns analistes del moment descriuen com la realitat dels municipis fins el 1979: 'Capitalisme monopolista de municipi'.

No és, però, fins a l'any 1985, amb la llei de bases de règim local, que es dota els Ajuntaments de noves funcions, encara que no dels recursos suficients per poder-les dur a terme.

Cal tenir en compte que l'àmbit local és la política més propera als ciutadans, els nostres representants més directes, més coneguts...

En ple segle XXI, és evident que les nostres ciutats s'han transformat afortunadament i es configuren com una xarxa on s'integren nuclis diferenciats, de continguts econòmics i culturals molt diversos i també polítics.

Les polítiques d'atenció a les persones, polítiques socials, salut, escoles bressol, neteja, clavegueram, transport públic... són cada vegada més necessaries i cal que els nostres representants polítics les facin cada cop millor.

No deixem que cap força política ens prengui totes aquestes competències per fer-nos tornar a altres temps, on els ajuntaments eren unes administracions que no podien fer front a les peticions dels seus ciutadans.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.