La independència és el millor que ens podia passar


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 29/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara sí que va de debò! Finalment, la pressió de la societat civil a través de la multitudinària manifestació del passat Onze de Setembre ha forçat el Govern del país, i amb ell totes les institucions democràtiques i les forces polítiques sobiranistes, a posar data a la democràcia, és a dir el compromís per celebrar el referèndum de la llibertat.

I si això no fos prou bona notícia, cal afegir-hi el fet que aquest camí que ens hi ha portat, si bé se'ns ha fet llarg i a voltes difícil, sempre l'hem anat recorrent amb la convicció que la democràcia entesa en el sentit més radical ens acabaria donant la raó, permetent que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya poguessin decidir el seu futur com a poble.

Certament, vivim dies històrics i eufòrics. A aquells que fa anys que creiem que la llibertat nacional és el que ens mereixem com a país, ara ens omple de satisfacció contemplar com aquesta creença s'ha generalitzat i els partidaris de la independència es compten per milers. No és moment de penjar-se medalles, però si que cal analitzar, si bé no en aquesta columna, com s'ha contribuït a culminar aquest llarg procés de llibertat nacional.

I volem ser independents per viure millor, perquè tindrem un estat de debò, sense complexos, sense ambigüitats, sense subjugacions. Ara bé, aquestes eines pròpies d'un estat les hem de fer servir per construir-lo més just, més equitatiu, més sostenible i, en definitiva, més humà. Per això la feina encara no s'ha acabat, de fet, ara comença la de debò. Nosaltres, la gent d'ERC, estarem permanentment amatents per assegurar-nos que el full de ruta se segueixi fins al final, perquè alguns no s'adormin i altres no ens atemoreixin amb arguments falsejats i amenaces legals i constitucionals.

Per a mi, independència és igual a llibertat completa, en tots els sentits i en tots els àmbits, que pot ser millor per a un poble i per a la seva gent!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.