Patrimoni xop


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 1/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Malauradament, aquest havia de ser el primer cap de setmana pluges. Sé que ja tocava, i de fet sóc dels que gaudeix d'un dia de pluja, però podria haver aguantat un parell de dies més. I és que aquest cap de setmana es celebrava el Patrimoni Viu.

Pels que no ho sapigueu, el Patrimoni Viu és un cap de setmana farcit d'activitats culturals destinat a descobrir-nos Sant Cugat durant algun moment concret de la història. Enguany les activitats giraven entorn el modernisme. Altres vegades el fil conductor han estat les entitats del poble, les fires medievals i el mercat (commemorant els 100 anys del mercat municipal), la vida al camp dels santcugatencs que abans dels anys vint es dedicaven principalment a les vinyes i el blat, la revolució industrial... El Museu de Sant Cugat, dirigit per Lluís Campins, és el responsable de fer-nos conèixer cada any i per fascicles un xic millor la nostra vila.

El Patrimoni Viu em sembla quelcom apassionant. Pels que estimem al poble, sempre ens descobreix algun detall especial. Pels nouvinguts o no tant enamorats de Sant Cugat, és una manera entretinguda de conèixer el lloc on viuen. Però el Patrimoni Viu no és la única activitat que es fa des del Museu, segurament la més vistosa de portes enfora. Hi ha exposicions al claustre (de fixes i de temporals), visites guiades, visites nocturnes... Tota una simfonia d'activitats per no perdre el patrimoni de la nostra vila (que diria que té el seu origen al segle IV). Espero que el senyor Campins i tot l'estol de professionals que formen el Museu de Sant Cugat sàpiguen lluitar contra les inclemències meteorològiques i sobretot contra les retallades. Gràcies per lluitar per la nostra memòria històrica.

CARLES MAYOL I RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons
@LitusMayol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.