Sumeu-vos a l''smartparking'!


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 22/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el meu estudi antropològic del comportament del santcugatenc han aparegut noves variants últimament. I és que a més de les dues branques principals de l'estudi, l''homo silens' i l''homo populi', estic detectant comportaments que mereixen menció com a subordinats.

En els últims dies he notat un augment constant i considerable del que es denomina 'smartparking'. És un fenomen relativament curiós i que sembla que s'està posant de moda. L''smartparking' podria ser el títol d'alguna parodia del difunt Leslie Nielsen: 'smartparking', aparca com vulguis. Efectivament, no és 'com puguis'; és 'com vulguis'. El perfil de l''homo silens' que practica l'smart parking no té una edat definida. Si que, amb excepcions, una muda definida: normalment són individus vestits/des que solen conduir Minis, Audis o Porsches.

Pel que he pogut comprobar, l''smartparking' es practica en diferents modalitats. La més comú consisteix en deixar el vehicle en una plaça de motocicleta quan hom no troba lloc. Si bé les motocicletes són multades quan aparquen damunt la vorera, aquest 'smartparking' no és penalitzat al nostre municipi. Una altra modalitat, la més agresiva, és la de 'siguem cívics'. Més difícil que la primera consisteix a estar a l'aguait i que quan algú desaparqui el seu cotxe estar disposat a el que sigui per aparcar amb preferència davant d'algú altre justificant-ho amb un 'siguem cívics'. Jo he vist una dona de una quarantena d'anys calçada amb un Audi 4 Sportback negre amb matrícula ASSD que per poder aparcar va fer marxa enrere tombant una cantonada i fent més de 20 metres per acabar bloquejant la persona que intentava sortir. Espectacle bastant lamentable. La última modalitat és la més vistosa i la menys sancionada: aparcar damunt de places i voreres. Que inauguren un local nou a doctor Galtés? Aparquem els cotxes inundant la coneguda 'plaça de les travesses' durant més de dues hores, fàcil!

Em consta que al Twitter la gent comença a fer servir l'etiqueta #smartparking per denunciar aquests comportaments. Curiosament ningú dels apel·lats de l'Ajuntament respon. M'hauré de comprar un Cayenne per poder fer una mica d''smartparking'... Us hi apunteu?

CARLES MAYOL I RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons
@LitusMayol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.