Els pressupostos municipals estan sobrevalorats?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 12/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el darrer ple municipal el grup municipal del PSC va sol·licitar la informació econòmica sobre quin ha estat el grau d'execució de les partides de lliure disposició dels districtes de Mira-sol, la Floresta i les Planes en els darrers cinc anys. Com coneixen les associacions de veïns i entitats que assisteixen als consells de barri (abans de districte) les partides de lliure disposició dels districtes no s'han executat pràcticament mai en l'any que estaven previstes. Fets que algunes forces polítiques hem denunciat reiteradament.

En el marc de la comissió informativa d'Economia i Hisenda, el tinent d'alcalde ens va facilitar la informació sol·licitada en seu plenària. Les conclusions que es desprenen de les dades facilitades per l'àrea d'Economia són clares: el pressupost mai s'acompleix.

Considerem que el fet que gairebé 1 milió d'euros (977,616,79 Euros) no s'hagi executat des de l'any 2008 desvirtua la credibilitat del govern municipal i dels pressuposts aprovats (que no liquidats).

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda (i president del consell de barri de la Floresta) ha reconegut la dificultat d'execució anual en determinats projectes i que cal una planificació a mig termini dels projectes que s'han de realitzar amb aquesta font de finançament. Compartim el seu capteniment i creiem que el camí de la serietat pressupostària i la planificació ha de ser una prioritat a partir d'ara. Crec que tots hem d'apostar per aquesta línia.

El grup municipal del PSC volem encoratjar, i posar-nos a la disposició dels representants d'entitats i associacions presents als consells de districte i als grups de treball (grups en els quals, excepte a les Planes i Mira-Sol, els partits polítics no podem assistir), a marcar els calendaris d'execució clars, creïbles i 'veritables' dels 'seus' diners.

Cal també que es millorin i s'estableixin terminis els processos de presa de decisions de projectes i la seva vinculació econòmica. Sobre la 'virtualitat dels pressuposts municipals' i sobre allò que es pressuposta i es comunica a tots els mitjans (i ciutadans) i que no es compleix, tenim molt camí de millora... entenc que el nou cicle del pressupost hauria de ser el de la no virtualitat.

Cal recordar, també, la moció que vàrem presentar sobre la necessitat d'aportar informació a la no execució del pressupost municipal destinat a solidaritat i cooperació i com en els anys 2010 i 2011 es van consignar partides (i fet públiques) que finalment no es van executar o gastar en una bona part.

Com els dèiem, les partides de lliure disposició dels districtes no executades en aquests moments són les següents:

Districte de les Planes
2008: 5.678,14 euros
2009: 99.464,65 euros
2010: 201.794,28 euros
2011: 201.794,28 euros

Districte de Mira-sol
2010: 72.104,20 euros
2011: 201.794,28 euros

Districte de la Floresta
2009: 160,31 euros
2010: 5.120,01 euros
2011: 136.704,28 euros
2012: 53.002,26 euros

És necessària una explicació en tots els consells dels barris afectats de les quantitats i dels projectes endarrerits, així com un full de ruta, calendari i memòria econòmica per als propers dos anys.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.