Qui representa a qui?


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 31/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En l'exercici de la democràcia, cal que tots siguem conseqüents en les nostres decisions i diferents funcions.

La funció de la ciutadania, en general, no hauria de consistir només en l'acte d'anar a votar de tant en tant, sinó que cal seguir l'actuació dels representants del poble, democràticament elegits, i demanant totes les explicacions que calgui, així com fer el seguiment perquè les seves accions siguin sempre pel bé de la majoria de ciutadans.

La funció de l'oposició és molt important perquè ha de donar comptes als seus votants, fent un seguiment seriós i estricte de les accions de govern. De fet, a Sant Cugat, gràcies a una denúncia d'un partit de l'oposició, que va guanyar als tribunals, es va fer possible la modificació d'una operació urbanística que no era bona per a la majoria de ciutadans.

No cal dir que és molt important la tasca del mitjans de comunicació, ja que són els transmissors de noticies i cal verificar-les correctament.

El que més em preocupa, però, són les grans corporacions, ben capaces de manipular el que calgui, sense que ningú els hagi votat: els buròcrates globals. Caldria, segurament, crear nous reglaments de funcionament, tant per a empreses com per a governs, que fossin protectores de l'interès públic en general.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.