'Tempos' polítics i realitat


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 8/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ell va posar-se davant del faristol disposat a donar una lliçó de cinisme. Amb cara de circumstàncies, com si la cosa no anés amb ell, va ser capaç de dir que la llei hipotecària espanyola era exemplar mentre es dedicava a recitar com de bona n'és la banca. I tot això sense que li caigués la cara de vergonya.

Després va pujar ella i també va donar una lliçó. Però aquesta va ser de realisme, de sinceritat, d'estar colze amb colze cada dia amb la gent del carrer per no quedar-se sense casa on viure. La seva veu sonava tremolosa i emocionada perquè sap quanta tragèdia s'amaga darrere del fet que algú, d'un dia per l'altre, es quedi sense lloc on dormir.

I la paradoxa de tot plegat és que el president del congrés espanyol la va renyar a ella per haver-li dit 'criminal' a ell, per haver dit que havia tingut ganes de tirar-li una sabata, per haver fet palès davant les cares enrogides de molts diputats i diputades que no es pot ser còmplice de gent sense escrúpols.

Això passava al país veí mentre a la mateixa hora, a casa nostra, a la nostra ciutat, donàvem la benvinguda a un espai de debat i treball que gira a l'entorn del mateix problema: l'habitatge. I novament la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca local i Càritas ens van tornar a tots plegats una lliçó de dignitat.

Exposant clarament el drama van saber proposar solucions i van fer que es constatés un problema que ja fa molt de temps que coneixem: els 'tempos' polítics són molt diferents de les necessitats reals i immediates del carrer. I això, si ja és greu quan fa referència a temes que poden ser poc trascendents, encara agafa més relevancia quan ens topem amb el fet de poder quedar-te sense casa de la nit al dia. No pot ser que les lleis no puguin evitar que es pugui fer fora a algú de casa seva. I darrere d'això hi ha una cosa que es diu voluntat política. I ja fa massa temps que la voluntat política és al costat dels que ja fa molts anys que tenen la paella pel mànec.

Crec que comença a ser hora de donar la raó a l'Ada Colau, al Julià Mestieri i a l'Amèlia De Juan i donem la volta a tot plegat.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.