Volem viure en una ciutat intel·ligent o en una ciutat educadora?


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 14/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Vivim en una ciutat educadora, al menys sobre el paper, però ara sembla que també vivim en una ciutat intel·ligent.

Jo personalment crec que el concepte de ciutat intel·ligent és més aviat ampul·lós. La descripció que se'n fa als diccionaris és el d''una ciutat, edifici o qualsevol activitat que es fa mitjançant el control amb ordinadors i xarxes de connexió'. Cal dir que per haver-hi un servei intel·ligent, el control dels processos també cal que el facin gent intel·ligent.

El concepte 'ciutat educadora' que a mi m'agrada molt més perquè crec que és molt més ampli.

La ciutat és per ella mateixa emissora, receptora i traspassada per tota mena de missatges, en tota mena de llenguatges; l'administració de la ciutat ofereix uns espais i unes activitats i emet missatges que afecten a tots els seus ciutadans.

Podríem parlar d'educació urbana, del capital humà que configura les ciutats, de ciutats ecològiques, de quina és la composició de l'ecosistema urbà...

La ciutat educadora és una utopia tal i com la voldríem, però no és menys cert que totes les ciutats eduquen d'una manera o d'una altra. El que ens cal és trobar els mecanismes per acostar-nos a aquest ideal més culte i participatiu, més conscient i reflexiu, i per superar els obstacles de la visió massa immediata de loportunisme i de la barroeria cultural...

Caldria anar més lluny de plantejaments que anessin més enllà d´una mera lluita per la subsistència política. Caldria que instigués la presa de consciència, la responsabilitat política i l'estil de fer ciutat.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.