Responsabilitats públiques


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 21/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal que els representants polítics facin pedagogia; la seva funció és resoldre conflictes, prendre decisions peremptòries, econòmiques... Tal i com ho defineix Stuart Mill, 'el fi de la política és l'educació dels participants i aconseguir que la democràcia sigui capaç de crear hàbits de comportament, actituds i mentalitats comprensives, responsables i solidàries'.

Quin model de societat ens estan venent?

No sóc capaç d'identificar en la definició d'Stuart Mill exemples recents: un President d'una comunitat autònoma que en un article d'un diari de gran difusió digués com de bé estan fent les coses a casa seva i totes les coses que fan malament a la comunitat veïna. Que un ministre inciti en una prova esportiva una xiulada fenomenal crec, francament, que és una provocació. Que un conseller faci declaracions en temes que estan en fase d'indagació, no sé si per fidelitat o per demostrar que és el més llest de la classe.

Massa sovint tinc la sensació que els uns i els altres no fan més que cortines de fum... per amagar què? La seva poca capacitat o la nostra mirada, que no es fixa en qüestions més greus però que en realitat afecten el dia a dia a la majoria de població: l'atur, els desnonaments, les polítiques sanitaries i educatives...

Quant de temps fa que no sentiu cap responsable polític parlar de medi ambient? No deu ser un tema important...

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.