La polpa


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 4/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb aquest tema sí que sóc molt i molt optimista. Hi ha coses que s'arreglen i n'hi ha que no. Però aquesta fa pinta que sí. En uns dies tan negatius, ajuda molt pensar que hi ha coses que encara pintent bé.

A mi m'agrada que n'hi hagi. Però no massa. N'hi ha d'haver en el seu punt just. Quan n'hi ha massa poca, tens la sensació que hi falta un no sé què i que queda incomplert. I ho dic molt seriosament, el suc de llimona sense polpa no val absolutament res. És com un líquid estèril que passa massa ràpid. Quan n'hi ha massa, la cosa és tot el contrari. El suc es converteix en una mena de lava que necessita ésser empesa amb excavadores per poder empassar-la. De debò, una de les pitjors sensacions és la de dubtar si hom ingereix líquid o sòlid. I tot es torna més incòmode i desagradable quan aquell espai entre dents i genives s'omple de polpa i s' hi sedimenta. Quina angúnia!

A mi m'agrada quan en té el punt just. De debò. Aleshores és quelcom exquisit. Serveix per qualsevol ús. Condimentar, donar acidesa, aquell punt de frescor... A més el suc de llimona es veu que és sa! En fi, que ni sense, ni amb massa poca. El suc de llimona, amb el seu punt de polpa. M'heu entès, oi?

CARLES MAYOL I RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons
@LitusMayol



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.