Autocrítica


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 11/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A aquest estimat país nostre li estan succeint darrerament uns mals d'estòmac difícils de pair, derivats d'una indigestió d'uns àpats pantagruèlics que no hauríen d'haver menjat els dirigents dels partits polítics. Cadascun d'ells un de diferent. El que també estem descobrint és que aquells mals de panxa s'estan convertint en patologies cancerígenes: O convius amb el mal fins que et mata o l'extirpes.

Jo defenso que les coses sempre s'han de fer bé (obvietat), però quan les fas també hi ha el dret a equivocar-se (no tant obvi), a no fer-ho tan bé com un hagués desitjat, tot i que la intenció i l'esforç i la voluntat de fer-ho bé hi eren. Però aquest dret ha d'anar acompanyat d'una alta dosi d'autocrítica (obvi?), entesa com la capacitat de distingir els propis defectes i errors, amb una doble finalitat: la primera, que no es tornin a repetir i la segona, tan important com la primera, com a catalitzador de la capacitat de millora.

Malauradament aquesta autocrítica no ha destacat darrerament. Ho hem fet sempre tot bé? De segur que no ens hem equivocat ? Ho podríem haver fet d'altra manera? Tant costa dir les coses pel seu nom?

Dels fets punibles ja se'n ocupen els tribunals, però els ètics els ha de resoldre la societat, la mateixa societat d'on emergim tots els polítics i per tant a qui ens hi debem. La desafecció no té una cura fàcil, però tots aquells que estem a la 'Cosa Pública' hi hem de posar el nostre gra de sorra i donar exemple. I això només es fa treballant àrduament per a resoldre els problemes d'aquells que ens han escollit, que són els problemes del nostre país. Si fem això potser hom deixarà de tenir la sensació que alguns polítics només fan passadissos i que d'altres només escalfen la cadira. Senyores i senyors: A treballar!

PERE CASAJOANA I SINGLA és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.