'Combregar amb rodes de molí'


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 21/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Combregar amb rodes de molí'. Frase feta, que no té res a veure amb el nomenament del nou cap de la Ciutat del Vaticà, sinó amb situacions no tan espirituals i més materials i properes.

He vist amb un cert grau d'estupefacció el discurs que ha fet al Parlament un cap de llista que la seva formació política havia estat membre d'un tripartit i ara diu que és el cap de l'oposició, però el discurs que fa vol parodiar al President de la Generalitat. És evident que és un discurs absolutament demagògic. Intenta justificar que caldria 'tancar' per treure els 6.000 milions que ens reclamen des de Madrid. Jo crec que a Madrid no tenen raó i fan la seva feina tan malament com saben.

Però miri, senyor d'Esquerra Republicana, si hagués volgut fer un discurs seriós, parlaria del Capítol 6 dels pressupostos de la Generalitat, 'Foment i regulació de sectors productius'.

2.574'5 milions d'euros absolutament clientelars. Consorcis, 24.067 milions d'euros. Fundacions, 7.719 milions d'euros, tant les unes com les altres, moltes de privades.

Veiem que sense vergonya s'han rebaixat les partides pressupostàries de Salut i Educació amb 688 i 366 milions respectivament. Però s'augmenta el fons de contingència 200 milions i transport 250 amb un pressupost ja de 2.365 milions.

Per cert, la gran partida és ensenyament, però Mossos i Bombers no arriben junts a la resta de Personal departamental, que són 25.322 milions.

Ja sé que els números són molt feixucs, però cal que ens els mirem per poder discutir voluntats polítiques. La societat necessita confiar en les institucions i en els seus representants.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.