Temps de reflexió


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 28/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

De fet, no cal que siguin uns dies especials per a reflexionar, però sovint hi ha fets que porten a fer-ho més intensamente.

Seguint uns arguments d'un magnífic llibre de Victòria Camps que ens parla de vicis evidents de la vida política, o sigui, vida pública, crec que aquestes virtuts o vicis són els mateixos que de la privada, però a les persones que gestionen els béns públics cal que els demanem com a minim honestedat.

No és tant que els partits estan en crisi, perquè no representint la societat, sinó que possiblement la societat en general està en una franja devallada de valors.

Demanem transparència als polítics, però demanem la mateixa transparència a la Banca, a la indústria farmacèutica o als mitjans de comunicació? És factible la possibilitat de control des d'abaix cap a dalt?

La corrupció és de fet una falta d'honestedat i una despreocupació cap el bé dels conciutadans. Aquest fet desgraciadament no és nou: si repassem la història, està plena de gent que s'ha enriquit abusant dels altres. Malgrat que algunes d'aquestes persones encara mantenen el reconeixement públic mantenin places o carrers que recorden el seu nom.

No podria avui acabar aquesta petita opinió sense recordar un home honest i just i que a fet molt per molta gent. Ens ha deixat, però que de ben segur no oblidarem: Santi Barnils, sempre seràs el Papi... i et trobarem a faltar.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.