34 anys d'ajuntaments democràtics


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 4/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest 3 d'abril ha fet 34 anys que els ciutadans que tenim més de 50 anys vam poder escollir per primera vegada els nostres representants polítics al municipi.

A Sant Cugat gairebé totes les forces polítiques, i fins i tot un grup d'independents, van entrar a l'Ajuntament: les dues primeres legislatures van ser amb alcalde socialista, però amb amplies coalicions. Tret d'Aliança Popular a la primera i del Partit Popular a la segona, tothom en algun moment va formar part del govern municipal. Les majories absolutes mai són bones; tendeixen a caure en 'l'absolutisme'.

Calia fer molta feina i eran pocs per fer-la. No hi havia cap institut de secundària públic i se'n van construir tres, a més de quatre centres de primària i quatre escoles bressol. Algú recorda quines competències tenien els Ajuntaments abans del 79? Gairebé cap. Qui eren els carrecs municipals? Doncs gairebé sense excepcions les classes socials dominants, l'ordre social dominador i addicte al règim.

Ara estem en temps difícils i amb l'excusa de la crisi hi ha forces polítiques que sembla que l'empenta que han agafat molts ajuntaments els molesta i estan pensant en treure'ls competències. Jo demano als nostres representants polítics que no permetin que això passi. Si cal fer pedagogia per regenerar la política només pot fer-se des de la proximitat al votant. Cal que els polítics treballin per la millora de la seva ciutat o poble. I els ciutadans els hem de requerir i pressionar perquè aquesta sigui la seva principal funció.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.