No és la llengua, el problema


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 25/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tant el català com el castellà són llengües romàniques i la seva comunitat d'origen és el llatí vulgar o col·loquial, com moltes d'altres llengües europees. De fet, totes les llengües en general tenen quelcom de llengua-pont, és a dir, de llengües de transició entre llengües veïnes.

Només cal anar a la Cerdanya, per adonar-se que el botiguer o el gremi de l'hosteleria passa del català al castellà o al francès sense cap problema o, per posar un exemple més llunyà, a Finlàndia tothom sap que per tenir oportunitats de fer relacions, feina o negocis a la zona oriental, a més a més de fines i anglès, també parlen el rus i, a l'occident, finès, suec i anglès. Cal dir que els ajuda molt el fet de poder accedir als idiomes originals al cinema o televisió

Els que hem treballat en el món escolar sabem que ja des de l'escola bressol els infants són petites esponges, ben capaços d'assimilar diferents idiomes sense cap dificultat.

El problema mai és dels fills, més aviat és dels pares, que per un procés cultural, intel·lectual o ideològic estan perjudicant sensiblement la possibilitat d'ampliar el coneixement d'altres idiomes i fets culturals.

Voldria acabar amb una part d'un poema de la guanyadora de l'onzè premi de poesia de Sant Cugat en memòria de Gabriel Ferrater, té per titol 'Gramàtiques i geografies' i cap al final diu...

'Per a què serveixen els mapes quan ja estàs perdut i no tens ganes de trobar-te?'

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.